3 ägg
2,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
2 äpplen
ströbröd
kanel & socker
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker poröst. Häll i vetemjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör om ordentligt. Häll sist ner det smälta smöret och rör om. Smörj och bröa en liten långpanna och häll i smeten. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna skivor och lägg dem lite omlott ovanpå. Strö på kanel och socker.
Grädda i 225° i ca 15-20 min.
Mums! God äppelkaka!! Inte så nyttig såklart, men det ska (behöver) inte goda saker vara. Det här är ett gammalt sockerkaksrecept från Sju sorters kakor (Ica-förlaget) som jag anpassat lite till äppelkakeformatet.
Psst.. Bjud mig på denna så kommer jag förbi i ett huj!
SvaraRadera;-)
/R