Idag packade jag ner tunnbrödrulle med rostbiff och potatissallad med pepparrotssmak i picknickväskan.
2 stora rullar eller 4 små
500 g potatis
10 skivor rostbiff
mjukt tunnbröd (2 stora eller 4 små rutor)
1,5 dl creme fraiche (jag valde lättvarianten)
1/2 gul lök
1 msk gräslök
sallad
pepparrot
salt och peppar
lite margarin eller smör
(aluminiumfolie)
Skala och koka potatisen och tärna den sedan i små bitar. Blanda ihop med creme fraiche, hackad gul lök, klippt gräslök och riven pepparrot efter smak. Salta och peppra.
Strimla salladen och lägg på det smörade tunnbrödet. Lägg sedan potatissalladen och finskuren rostbiff på och vik ihop och packa in i foliepaket. Klart!
Jag hade lite för lite riven pepparrot idag (ca 1 msk). Nästa gång blir det mer, för jag gillar när man inte bara anar, utan känner den goda pepparrotssmaken ordentligt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar