måndag 22 oktober 2012

Snabba havrekakor


2,5 dl    havregryn
1,25 dl  socker
90 g      smör
20         små bakformar
            sylt eller 30 g choklad


Smält smöret. Blanda ihop havregryn, socker och smält smör. Klicka i smeten i 20 små formar. Toppa med en liten klick sylt. Om du väljer choklad så läggs den på efter gräddningen. Smält den i vattenbad och lägg en klick på varje.

Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 10 min.

Smarriga snabbkakor, perfekta för oväntat fikabesök! Ingredienserna är såna som man alltid har hemma och själva bakningen är ju enklare än enklast. Receptet hittade jag på Husmorsskolans blogg. Jag ökade mängden lite grann, eftersom bloggförfattaren nämnt att det var lite för lite smet för 20 formar. Kakorna blev aningen feta (kladdade genom botten på formarna), så nästa gång ska jag nog prova med något mindre smör; får se hur det blir.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar