söndag 21 oktober 2012
Toscakaka
75 g margarin eller smör
2 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl grädde eller mjölk
Glasyr
50 g margarin eller smör
0,5 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 påse mandelspån (50 g)
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, det smälta och svalnade matfettet och vätskan. Häll smeten i en rund form med avtagbar kant.
Grädda i 175-200° i ca 30 minuter.
Gör under tiden iordning glasyren. Blanda samman alla ingredienser i en kastrull. Värm under försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat något. Massan ska inte koka. Bred glasyren över den knappt färdiga kakan och låt den grädda ytterligare 10 minuter.
Hyfsat snabb, smidig och enkel kaka att baka. Bara man har alla ingredienser hemma. Jag bakade ofta toscakaka när jag var yngre, men det var nog med annat recept. Just det här receptet kommer från boken "Sju sorters kakor".
Etiketter:
Bakverk
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar