tisdag 5 februari 2013

Citronmuffins


125 g       smör (rumsvarmt)
1,5 dl       socker
3,5 dl       vetemjöl
1 tsk         bakpulver
1/2 tsk      bikarbonat
2               ägg
1 dl           filmjölk
1               citron, rivet skal + saft

Frosting
200 g       Philadelphiaost
1,5-2 dl    florsocker
0,5           citron, rivet skal

Vispa socker och rumsvarmt smör poröst. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl. Lägg i ett ägg i taget, under omrörning. Rör i filmjölk och citron. Häll smeten i ca 15 normalstora muffinsformar.

Grädda 12-15 min i 175°

Låt svalna. Blanda ihop ingredienserna till frostingen och lägg eller spritsa på.

Såå goda muffins! Det blir riktigt fräscht med citronsmaken. Jag hade lite jordgubbsströssel på också, men det hade inte muffinsarna på bilden hunnit få ännu. De här ska jag mycket snart göra om!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar