lördag 22 december 2012
Pepparkaksmuffins
100 g smör (rumstempererat)
2,5 dl farinsocker
2 ägg
1,5 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 tsk kryddnejlika
1 tsk malen ingefära
200 g vit choklad
200 g Philadelphiaost
Vispa smör och socker riktigt pösigt med elvisp. Rör ner äggen, ett i taget. Tillsätt gräddfil. Blanda mjölet med pepparkakskryddor och bikarbonat och rör ner det och blanda allt väl. Klicka ner smeten i ca 20 muffinsformar.
Grädda 10 min i 225°
Hacka vit choklad och låt den smälta i vattenbad. Blanda ihop den smälta chokladen med Philadelphiaost och låt stelna något i kylen eller frysen. Lägg/spritsa frostingen på muffinsen.
Mumsiga muffins som jag kunde baka eftersom jag äntligen köpt en muffinsplåt! Borde ha skaffat den långt tidigare. Jag tog färdigblandad pepparkakskrydda istället för kanel/kryddnejlika/malen ingefära. I övrigt gjorde jag allt enligt receptet, men lät smöret stå framme en bra stund innan bakningen även om det inte stod någonstans i originalreceptet att det skulle vara rumstempererat; men hur ska man annars kunna vispa det bra med sockret?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar