lördag 22 december 2012

Pepparkaksmuffins


100 g     smör (rumstempererat)
2,5 dl     farinsocker
2            ägg
1,5 dl     gräddfil
3 dl        vetemjöl
1 tsk       bikarbonat
1 msk     kanel
1 tsk       kryddnejlika
1 tsk       malen ingefära
200 g     vit choklad
200 g     Philadelphiaost

Vispa smör och socker riktigt pösigt med elvisp. Rör ner äggen, ett i taget. Tillsätt gräddfil. Blanda mjölet med pepparkakskryddor och bikarbonat och rör ner det och blanda allt väl. Klicka ner smeten i ca 20 muffinsformar.

Grädda 10 min i 225°

Hacka vit choklad och låt den smälta i vattenbad. Blanda ihop den smälta chokladen med Philadelphiaost och låt stelna något i kylen eller frysen. Lägg/spritsa frostingen på muffinsen.

Mumsiga muffins som jag kunde baka eftersom jag äntligen köpt en muffinsplåt! Borde ha skaffat den långt tidigare. Jag tog färdigblandad pepparkakskrydda istället för kanel/kryddnejlika/malen ingefära. I övrigt gjorde jag allt enligt receptet, men lät smöret stå framme en bra stund innan bakningen även om det inte stod någonstans i originalreceptet att det skulle vara rumstempererat; men hur ska man annars kunna vispa det bra med sockret?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar