fredag 1 mars 2013

Thailändsk fläskfilé eller kyckling


500 g            fläskfilé alt kycklingfiléer
2                   purjolökar
2                   vitlöksklyftor
1/2                röd chili
1 msk            färsk ingefära
1                   köttbuljongtärning
2 dl               kokosmjölk
2 dl               matyoghurt
                     salt och peppar

Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Tvätta och skär purjolöken i sneda skivor. Skala och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilin. Stek köttet i ca 3 min per sida. Salta och peppra. Fräs grönsakerna i en traktörpanna i några minuter. Smaksätt med riven ingefära och smula i buljongtärningen. Lägg i fläskfilén och häll i kokosmjölk och matyoghurt och låt koka upp. Smaksätt med salt.

Enkelt och gott - smakar ungefär som när man handlar en liknande rätt hos thaihaket runt hörnet. Nästa gång ska jag testa med kyckling istället för fläskfilé!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar