fredag 1 mars 2013
Thailändsk fläskfilé eller kyckling
500 g fläskfilé alt kycklingfiléer
2 purjolökar
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1 msk färsk ingefära
1 köttbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
2 dl matyoghurt
salt och peppar
Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Tvätta och skär purjolöken i sneda skivor. Skala och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilin. Stek köttet i ca 3 min per sida. Salta och peppra. Fräs grönsakerna i en traktörpanna i några minuter. Smaksätt med riven ingefära och smula i buljongtärningen. Lägg i fläskfilén och häll i kokosmjölk och matyoghurt och låt koka upp. Smaksätt med salt.
Enkelt och gott - smakar ungefär som när man handlar en liknande rätt hos thaihaket runt hörnet. Nästa gång ska jag testa med kyckling istället för fläskfilé!
Etiketter:
Huvudrätter,
Kyckling,
Kött
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar