Den här potatiskakan är både god och nyttig! Egentligen är det en vegetarisk rätt, men jag har lagt till rökt skinka, för det blir helt enkelt godare då.
4 portioner
600 g potatis
500 g keso med chilismak eller feta/olivsmak
4 skivade tomater
ruccolasallad
12 skivor rökt skinka
olivolja eller smör (till stekning)
salt & peppar
Sätt ugnen på 200°. Riv den råa potatisen och forma 8 tunna potatiskakor. Salta och peppra. Stek dem frasiga i olivolja eller smör. Lägg 4 potatiskakor på ett ugnssäkert fat. Fördela ruccola, skinka, tomat och keso ovanpå och lägg på de andra potatiskakorna som lock. Värm ca 10 min i ugnen. Ät dem som de är eller servera med en sallad.
Har du lagt till ruccola på denna, det var det inte förr vill jag minnas :)
SvaraRaderaKnytto, du kommer ihåg fel! det har alltid varit ruccola... om det nu inte varit så att jag glömt köpa hem den nån gång! :-)
SvaraRadera