onsdag 14 juli 2010

Kesofylld potatiskaka


Den här potatiskakan är både god och nyttig! Egentligen är det en vegetarisk rätt, men jag har lagt till rökt skinka, för det blir helt enkelt godare då.

4 portioner

600 g potatis
500 g keso med chilismak eller feta/olivsmak
4 skivade tomater
ruccolasallad
12 skivor rökt skinka
olivolja eller smör (till stekning)
salt & peppar

Sätt ugnen på 200°. Riv den råa potatisen och forma 8 tunna potatiskakor. Salta och peppra. Stek dem frasiga i olivolja eller smör. Lägg 4 potatiskakor på ett ugnssäkert fat. Fördela ruccola, skinka, tomat och keso ovanpå och lägg på de andra potatiskakorna som lock. Värm ca 10 min i ugnen. Ät dem som de är eller servera med en sallad.

2 kommentarer:

  1. Har du lagt till ruccola på denna, det var det inte förr vill jag minnas :)

    SvaraRadera
  2. Knytto, du kommer ihåg fel! det har alltid varit ruccola... om det nu inte varit så att jag glömt köpa hem den nån gång! :-)

    SvaraRadera