söndag 19 augusti 2012

Äppelpaj



150 g     smör
1 dl        socker
1            ägg
3 dl        mjöl
1 tsk       bakpulver

Fyllning
2 dl        gräddfil
1/2 dl     socker
1            ägg
1 tsk       vaniljsocker

              socker & kanel

Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ned den i botten och på kanterna av en smord form. Blanda fyllningens ingredienser och häll i formen. Skala och skiva äpplen och lägg på. Strö på lite socker och kanel.

Grädda 30 min i 200° och servera med vaniljsås eller vaniljvisp.

Den är så god, så god den här pajen! Och inte svår alls. Det är ursprungligen ett gammalt rabarberpajsrecept från finska Valio, som jag hittat i mammas gömmor. Funkar alltså lika bra med rabarber... eller rabarber + jordgubbar blir smarrigt också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar