söndag 19 augusti 2012

Hallongrottor



200 g    rumsvarmt smör
1 dl       strösocker
1 tsk      vaniljsocker
4,5 dl    vetemjöl
1 tsk      bakpulver
1 tsk      kanel
3/4 dl     hallonsylt

Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt mjölet, blandat med bakpulver och kanel. Arbeta ihop till en deg och rulla den till två längder. Dela upp längderna i 20-30 bitar. Rulla dem till kulor och lägg i småbrödsformar. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en klick hallonsylt.

Grädda 12 min i 200°

Enkla att göra, och goda! Dessutom med ingredienser som man så gott som alltid har hemma! Man kan byta ut hallonsylten till lingonsylt. Säkert någon annan sylt också. Rekommenderar att man köper den där förpackningen som är som en tub, som man sedan bara klämmer ur en klick ur. Supersmidigt för detta ändamål! Kanelen kan man ju strunta i om man känner för det. Receptet kommer förresten från Arla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar