tisdag 16 april 2013

Knäckebröd med frön


1 dl         sesamfrö
1 dl         solrosfrön eller pumpakärnor
0,5 dl      krossat linfrö
2 dl         vetemjöl
0,5 tsk     salt
2 dl         kallt vatten
2 msk      matolja

Sätt på ugnen. Häll ner alla torra ingredienser i en bunke och rör om. Tillsätt vatten och olja och blanda till en lös smet. Häll ner smeten på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda ca 25 min i 150°

Ta ut från ugnen och sporra eller skär så stora bitar du vill ha. Grädda ytterligare 20-25 min. Låt brödet svalna på galler.

Busenkelt och mycket gott! Vår granne L har bakat det här knäckebrödet flera gånger, så det var därifrån jag fick tipset. Receptet finns hos www.ica.se. L hade haft flingsalt på också. Jag testade utan den här gången, men nästa gång ska jag ha på det, jag med. Gillar ju salt, och saknade det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar