tisdag 16 april 2013
Knäckebröd med frön
1 dl sesamfrö
1 dl solrosfrön eller pumpakärnor
0,5 dl krossat linfrö
2 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 dl kallt vatten
2 msk matolja
Sätt på ugnen. Häll ner alla torra ingredienser i en bunke och rör om. Tillsätt vatten och olja och blanda till en lös smet. Häll ner smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda ca 25 min i 150°
Ta ut från ugnen och sporra eller skär så stora bitar du vill ha. Grädda ytterligare 20-25 min. Låt brödet svalna på galler.
Busenkelt och mycket gott! Vår granne L har bakat det här knäckebrödet flera gånger, så det var därifrån jag fick tipset. Receptet finns hos www.ica.se. L hade haft flingsalt på också. Jag testade utan den här gången, men nästa gång ska jag ha på det, jag med. Gillar ju salt, och saknade det!
Etiketter:
Bakverk
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar