söndag 28 april 2013

Lövbiff med teriyaki och färskost



8 skivor                 lövbiff
150-200 g             färskost med vitlökssmak
1 dl                        teriyakisås
2 msk                    sesamfrön
                              salt & peppar
                              tandpetare el rosmarinkvistar


Sås:
3 dl                      matlagningsgrädde
2 msk                  teriyakisås
1 msk                  soja
1/2 tsk                 sambal oelek
1 msk                  maizena


Strö ca 1 tsk salt och 2 krm peppar på biffarna. Lägg en rejäl klick färskost på varje biff och vik ihop. Fäst med en tandpetare eller rosmarinkvistar. Stek biffarna 2-3 min på varje sida. Häll på teriyakisås och sesamfrön mot slutet av stekningen. Blanda ihop alla såsens ingredienser, värm upp och låt sjuda tills den är lite åt det tjockare hållet. Smaka av och tillsätt ev mer soja och sambal oelek.

Servera med kokt, pressad potatis.

Riktigt festgod vardagsmat, eller kanske fredagsmat, och mycket tacksamt att den dessutom är så snabb- och lättlagad! 

1 kommentar:

  1. Grееtings frоm San Diego, United States.

    My name's Bernd and I want to ask: do you have a spam problem on this blog? I also am a blogger, and I was interested about your situation. A lot of us have created some special techniques and we are looking to trade tactics with other folks. If you'd be
    interestеd, don't hesitate to get in touch with me via email.

    My page; pizza oven outdoor

    SvaraRadera